ponedjeljak, 22. studenoga 2010.

Van Buytenu treba još vremena

Trenutno se odbrana minhenskog Bayerna muči s mnogim problemima. Pored poteškoća u razvoju igre, odbrambeni igrači imaju također problema u međusobnom sporazumjevanju na terenu, dodavanju lopte kao i velikom nedostatku koncentracije tokom duela sa protivničkim igračima.

Philipp Lahm je pored razočarajućeg rezultata protiv Leverkusena (1:1), doživio još jedan problem. Naime, igrači su morali kao uvijek posle svake utakmice da urade jednu "doping" kontrolu. Međutim, Lahm je imao problema sa bešikom, zbog čega nije bio odmah spreman za kontrolu.Nakon dva piva i nekoliko čajeva, branič Bayerna je uspješno obavio test.

Drugi igrač iz odbrane, brazilac Breno, imao je najviše problema na terenu. Mladi brazilac se po prvi put nakon osam mjeseci našao u prvoj postavi, ali njegova predstava je bila ispod očekivanog nivoa.

"Ipak morate da uzmete u obzir da je bio dugo povrijeđen. Uz to je morao od samog početka da igra, što nije lako." , izjavio je Van Buyten o saigraču.

Treći odbramebni igrač, Daniel Van Buyten, bio je ključni krivac za gol Leverkusena. Naime, nakon što je izgubio loptu u duelu sa Sam-om, Pranjiću nije ostalo ništa drugo osim da stane na putu igraču Leverkusena.

"Neznam dali je uopšte bio penal, ali i nama je poništen regularan gol.Ali ništa to ne vrijedi." , branio se Van Buyten.

Ostala su pitanja: Koliko će Bayern trpjeti greške svojih odbrambenih igrača i Dali će Van Gaal držati ovu odbranu tokom čitave sezone?

Menađzer Christian Nerlinger je ove nedjelje pratio nastupe Domenica Criscitoa, mladog igrača Genoa-ove. Pored njega su praćeni igrače iz Engleske Lige kao u Španiji.

Izvor vijesti - Preveo: eco87

Nema komentara:

Objavi komentar