petak, 5. studenoga 2010.

Robben se vratio na travu poslije 107 dana

Bayernovo "veliko" krilo, punom parom radi na svom povratku. Sport1 je objavio da se Robben vratio na travu...

Ovu sliku dugo dugo nismo vidjeli. Prošlih mjeseci Robbena nismo mogli puno gledati na Serber ulici. On je mnogo vremena provodio u teretani. Tmurno je gledao na teren gdje njegovi klupski drugari "udaraju po lopti".

U petak, dok se ekipa spremala za ligašku utakmicu protiv Gladbacha, Robben je prvi put gazio po travi, poslije 107 dana od finala SP-a. U 10:45 Robben je došao na trening, uz pratnju rehabilitacijskog trenera Thomas Wilhelmia. Počeo je trčati ali uz slab tempo.

Veliki momenat
Za igrača koji je u svojoj karijeri imao mnogo povreda. Njegova upornost nikad ne prestaje i mogla se je vidjeti i danas kod kratkih skok sprinteva u mjesto. I uvjek je pazio na to da se povremeno isteže.

Za kraj je trčao još jednu rundu, i onda sa Wilhelmiom u 11:18 je ušao u svlačionicu FC Bayerna na Sebener ulici. Za Robben sve ide na bolje, ali sigurno je da on neće odigrati utakmicu prije 2011. godine.

"Arijen je na svom problemu vrlo dobro radi i uporan je, cilj je da on bude spreman za zimski kamp Bayerna u Dohi, i da bude na pripreme sa drugu polusezonu." , rekao je doktor Bayerna Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt .

U Petak je imao još jedan pregled, da se vidi koliko je ta povreda mišića zarasla. Robben je igrao sa tom povredom cijelo Svjetsko Prvenstvo iako su doktori Holandije znali da je povrijeđen.

preveo: Emil

Nema komentara:

Objavi komentar