petak, 19. studenoga 2010.

Odnosi igrača u utakmici - 'Leverkusen v Bayern. M'

20. Maja. 2000. Godine Bayer je prednjačio ispred Bayerna samo 3 boda, ali ipak Bayern je imao bolju gol razliku, i samo odnos zadnjeg kola je mogao promjeniti sudbinu Leverkusena, što se i dogodilo.

Naime, Bayern je dočekao Werder Bremen kod kuće i učinio možda i najveću stvar od svog postojanja. Osvojio je titulu prvaka Bundeslige pobjedom od (3:1).

Od tada, Bayer je zabilježio nekoliko grubih pogreški i uvijek su bili ispod Bayerna u Bundesligi. Prošle sezone imali su čak 9 uzastopnih poraza u ligi pa se zatim uspio dići na noge i krenuti ispočetka.

Ali, sad nakon svih tih nezgoda i pogreški Bayer Leverkusen se ima priliku osvetiti, sutra kod kuće dočekuju Bayern iz Munchena kojeg pod svaku cijenu moraju pobjediti ukoliko žele prvu poziciju, ali ni Bavarci se neće tako lako predat, njima je ovo možda i najveća i jedina prilika ukoliko žele ponovo na vrh.

Bavarci ponovo cvjetaju: Povratak velikog Riberya i povratak Gomeza u top formu!

Bavarci su napokon smogli snage i samopouzdanja da se suprodstave bilo kome. Nakon dugo čekanja uslijedio je povratak Franck Riberya koji je možda i najveća ikona ovoga kluba. Ali, i pored svega toga Van Gaal je izjavio kako on ipak neće dobiti šansu ispočetka da zaigra, nego će biti kao đoker igrač.

Mario Gomez se ponovo preobražava u pravog golgetera kojeg smo navikli gledat u Stuttgartu. On je u zadnjih8 utakmica ukupno postigao 11 golova čime je oduševio prije svega smaog sebe pa onda ostaje druge.


Odnosi i osobine igrača terena:

Rene Adler vs Jörg Butt

-Rene Adler je do sada uspio odbraniti 66% protivničkih udaraca prema svom golu, dok je Jorg Butt samo 63% . U predsezoni Butt je mogao odbraniti jako veliku razliku nasuprot Adlera. Naime, on je istrčavanjem pred protivničkog igrača imao čak 79,4% , dok je Adler imao samo 61,5% istrčavanja, prema čemu spada u najlošiji rang među glavnim golmanima.
-Tokom branjenja za Bayern u ovoj sezoni Butt je uspio samo 8 lopti izvaditi prilikom nabacivanja iz kornera, dok je Adler u tom segmentu bio puno bolji sa 19 izvađenih lopti.


Manuel Friedrich vs Daniel van Buyten

-Manuel Friedrich je u odnosu na Danijela van Buytena imao puno više zaustavljanja protivničkih igrača prema golu svog kluba, čak 69% , dok je Buyten imao samo 56% zaustavljanja, ali i pored toga on je u Münchenu igrao puno više od Friedricha čak 73 utakmice, odnosno 36 utakmica.

-Van Buyten prema svemu čini najslabiju tačku Bayerna kao jedan od štopera.

-Dok je Danijel van Buyten u prosjeku svake 72. Minute činio prekršaj, Friedrich je to činio svakih 100. Minuta.


Arturo Vidal vs Bastian Schweinsteiger

-Obadva igrača su u zadnje dvije utakmice bili često uključeni u duele. Arturo Vidal je ipak igrao više od Schweinsigera i pritom osvojio 60% , dok se Schweinsiger nešto slabije kretao i išao u duele sa protivnicima i dobio samo 47% glasova.

-Arturo Vidal je i u timskom radu bio bolji od Schweinya sa 17% odnosno 14% .

-Schweinsteiger je samo u jednom segmentu bolji. On u toku utakmice ima najviše dodira sa loptom tačnije (100), dok Vidal ima samo (80 dodira sa loptom).

-Vidal je puno učikovitiji u napadu sa 4 gola i 3 asistencije, dok je Schweiny postigao samo 2 gola i pritom asistirao samo jednom.


Sidney Sam vs Franck Ribery

-Sidney Sam je u prosjeku svakih 156 minuta uključen u postizanju pogotka (4 gola bez pomoći), dok Franck Ribery je uključen čak 222 minute ali bez gola i dvije asistenice.
-Ipak, pored svega Ribery je mnogo više uključeniji u postizanju svog cilja (Svakih 13. Minuta), dok je Sidney nešto slabiji (svakih 30. Minuta).


Patrick Helmes vs Mario Gomez

-Bayernov napadač je do sad zabio 8 golova (u prosjeku svakih 88. Minuta), dok je Leverkusenov napadač postigao samo 3 gola (u prosjeku jednom u 176. Minuta). Vrijedno pomena jeste činjenica da smao Gekasu uspjeva da nadmaši Gomeza, on gol postiže po prosjeku svake 83. Minute.

-Za razliku od Gomeza Helmes već pokazuje slabost i raži pomoć.

-Gomez je puno više i u ovom segmentu bolji. Naime, on po golu opali svakih 20. Minuta, dok Helmes opali svakih 45. Minuta.


Izvor vijesti - By: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar