subota, 20. studenoga 2010.

Najava: Bayer Leverkusen - FC Bayern Munchen

Večernji subotnji termin rezervisan je za derbi. Bayer dočekuje Bayern, Apotekari su drugi, a Bavarci - šesti. U Bayernu će znati kako je Borussia odigrala u Freiburgu i s tom spoznajom će ući u ovaj dvoboj koji je proglašen krucijalnim u nastojanjima odbrane titule. Jasno pitat će se nešto i njihove domaćine koji su malo po malo stigli do drugog mjesta.

Domaćin čeka na veliku pobjedu šest godina, tačnije od 28. avgusta 2004. tada je bilo 4:1, bilo je to popodne Berbatova i France.

Bayern je u zadnje vrijeme doslovno procvjetao. Nakon dugo vremena vratio se u igru i Franck Ribery, ali koji će i danas baš kao i u utakmici protiv Nurnberga gdje su slavili sa (3:0). Ali, osim Riberya tu je i veliki 'Super Mario' koji je u dosadašnjih 10 utakmica zabio velikih 8 golova.

Može li Heynckes prekinuti tu neugodnu tradiciju ili će Bayern stići do 38. pobjede u međusobnim obračunima vidjet ćemo oko 18:30. Usput Bayer je slavio 13 puta i ostao na tom nesretnom broju, možda će baš 13. kolo biti sretno za Apotekare.

Međusobni odnosi:


Moguće postave:


Bayer Leverkusen - FC Bayern TRAILER


Nema komentara:

Objavi komentar