četvrtak, 28. listopada 2010.

Rummenigge: "Borba za povratak počinje protiv Freiburga"

Bayern uravnoteženo stoji u takmičenjue DFB-kupa i Lige Prvaka, ali sada su odlučili uravnotežiti i tlo Bundeslige i uspjeti smanjiti zaostatak od 12. Bodova.
„Ova utakmica je pravi trenutak za smanjenje zaostatka od 12. Bogova“ , rekao je Karl-Heinz Rummenigge uoči utakmice koja se igra sutra u (20:15h), gdje kući dočekuju Freiburg.

Freiburg je trenutno na 7. Mjestu u Bundesligi, a napadač Papiss Demba Cisse je najbolji strijelac sa postignuih 8. Golova, upravo ovaj broj golova je Bayern uspio postignuti u 9 kola kojih je odigrano.

Igrači Bayerna jasno razumiju situaciju i realnost ove utakmice, nadaju se da će nastaviti ovaj niz koji su započeli sa tri pobjede i jednim remijem.

„Moramo pobjediti u ovoj utakmici“ , rekao je Butt. Vikend nam pruža odlično kolo sa mogućim iznenađenjima. Ukoliko Bayern ostvari pobjedu nad Freiburgom, a Mainz i Dortmund kiksaju to bi moglo biti rezultat koji bi upravo bayerna mogao vratiti ponovo u utrku.

„Oni su jak protivnik, imam jako visoko mišljenje i poštovanje prema njima. Puno su se poboljšali u odnosu na prošlu sezonu“ , upozorio je trener Van Gaal.

Međutim pobjeda drugologaša Cottbusa nad Freigurgom u kupu je jako iznenadila sve, pa i Louis van Gaala: „Priznajem jako sam iznenađen ovim porazom.“

Međutim Robin Dutt je izjavio: „U utakmici protiv Bayerna ćemo biti dvostruko motivirani i agresivni. Očekujem reakciju i rezultat svojih igrača na Allianz Areni.“

Ekipa Freiburga baš kao što je upozorio Louis van gaal je jako neugodan protivnik. Do sad su u svakoj utakmici postigli po jedan pogodak, ali: „Iz Munchena se želimo vratiti sa boljim rezultatom“ , rekao je Julian Schuster, koji je još nadodao: „Ako dobijemo priliku za vodstvo siguran sam da ćemo je iskoristiti. Pritiv ekipe kao što je Bayern nije lako igrati napadački nogomet, morate vrlo pametno i taktično igrati, što ćemo mi pokušati.“Uz osmjeh nalicu šef Freiburga je izjavio: „Mi smo zapravo jednaki po snagama tima.“
U Freiburgu nedostaju: 'Cedric, Makiadim, Kisho i Yano' . Dok u Bayernu nedostaju isključivo najvažniji igrači, dovoljno je smao reći 'Robbery'.

Ali i pored ovih problema nedostatka ključnih igrača na terenu, Bayern mora ostvariti pobjedu. „Moramo pobjediti i uzeti sva tri boda“ , kaže Schweinsteiger, na što se dodaje i Philip Lahm koji citira riječi trenera Van Gaala: „Ova utakmica je biranje smrti ili gladijatorske igre, na nama je da odlučimo.“

Svima je već jasna stvar i situacija bayerna, oni više nijednu utakmicu nesmiju izgubiti, samo pobjeda dolazi u obzir ili eventualno remi. „Pred svaku utakmicu se jako dobro pripremimo. Od sad svaku utakmicu moramo pobjediti ukoliko se želimo vratiti u utrku za branjenjem naslova prvaka“ , rekao je Anatoliy Tymoschuk.

By: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar