petak, 29. listopada 2010.

Najava: Bavarski lov traje

vs.
Minhenski Bayern će u petak navečer, kada na svom terenu dočekuje Freiburg, ponovno morati igrati u kombiniranom sastavu, s obzirom da brojne ozljede i dalje ugrožavaju plan Louisa van Gaala da konačno počne smanjivati zaostatak za vodećim Mainzom i drugoplasiranom Borussiom Dortmund.

"Krpim momčad već neko vrijeme i u jednom trenutku to mora početi davati plodove. Kao što izreka kaže, vježba dovodi do savršenstva." , rekao je van Gaal, dok je predsjednik Karl-Heinz Rummenigge dodao: "Prošle sezone smo bili uspješni jer smo imali strast, odlučnost i borbeni duh. Sada je dobar savjet za momčad da počne te osobine koristiti kako bi mogli preokrenuti tijek događanja."

Bayern je jučer ostao bez Miroslava Klosea zbog ozljede, a od ranije su izvan terena Franck Ribery, Arjen Robben, Mark van Bommel, Diego Contento, Breno i David Alaba, dakle gotovo cijela jedna momčad. Kloseov izostanak bi mogao biti posebno bolan, jer su aktualni prvaci u dosadašnjem dijelu sezone postigli najmanje golova u ligi - tek osam. Navijače ipak tješi činjenica da je golove konačno nakon duge stanke počeo zabijati Mario Gomez.

Još uvijek van Gaal ne može sastaviti najjaču momčad, međutim, njegove inovacije poput Timoščuka na stoperu mogle bi potrajati. Ukrajinac iznenađujuće dobro odrađuje posao pa bi i povratkom Van Buytena mogao ostati na toj pozici. Pravi ispit čeka ga u petka navečer. Stiže Freiburg, to samo po sebi niej razlog za uzbunu, ali jest njihov napadač Papiss Demba Cisse. Ovaj 25-godišnji Senegalac ove sezone je već postigao 10 pogodaka. On ključ mirne večeri na Allianz Areni.

Statistike sve u korist Bayerna:

Početak utakmice: petak, 29.10.2010. 20:30
Stadion: Allianz-Arena
Sudac: Gagelmann (Bremen)
Pomoćnici: Anklam (Buchholz i. d. Nordheide), Thielert (Buchholz i. d. Nordheide)
Četvrti sudac: Sinn (Filderstadt)

Mogući sastavi:

Nema komentara:

Objavi komentar