četvrtak, 30. rujna 2010.

Bayern planira dovesti pojačanja na zimu

Uli Hoeness (L-R) Karl-Heinz Rummenigge, CEO of Bayern Muenchen, Manager Uli Hoeness and Karl Hopfner, CFO of Bayern Muenchen, address the media during a news conference on April 27, 2009 in Munich, Germany.  Bayern Munich fired head coach Juergen Klinsmann with immediate effect. Jupp Heynckes will replace Klinsmann until the end of the season.  (Photo by Miguel Villagran/Getty Images) *** Local Caption *** Uli Hoeness;Karl-Heinz Rummenigge;Karl Hopfner
Nakon utakmice sa Baselom Karl Heinz Rummenigge rekao je za SPORTBILD da će mnogo više investirati za pojačanja već u zimskom prijelaznom roku.

U Bayernu očigledno nisu zadovoljni jer kada nema Riberya i Robbena ekipa skoro pa nikako ne funkcioniše u realizaciji.

Mediji pišu kako će uprava Bayerna uložiti 30 miliona eura na pojačanja a prije svega žele pojačati zadnju liniju koja je zapravo i najveći problem kompletnog tima.

Prvo pojačanje koje se dovodi u obzir je mlada zvijezda Basela Shaqiri. Ovaj 18-godišnjak odigrao je sjajnu utakmicu protiv Bavaraca pa je zapao za oko i Van Gaalu koji je poslije utakmice rekao:

"Ako kažem bilo šta u vezi njega onda će se pisati da smo zainteresovani za njega. Za nas i za njega je bolje da ništa ne govorim kako bi se mogao koncentrisati na Basel."

by: AdnaN55

Nema komentara:

Objavi komentar