subota, 13. kolovoza 2011.

Izjave nakon utakmice protiv VfL Wolfsburga

Jupp Heynckes: "Igrali smo danas protiv jedne veoma borbene ekipe.Mislim, da je veoma teško igrati protiv Wolfsburga koji se sjajno pokazao kako danas tako i prošle sedmice.Obe strane su igrali brz i kvalitetan nogomet.Igrali smo strpljivo i mirno."

Luiz Gustavo: "Svaki igrač mora čvrsto vjerovati u to da možemo doći do pobjede, pa čak i u produžetcima. Za nas je ova pobjeda bila od velike važnosti."

Franck Ribery: "Danas smo imali nešto više sreće tokom zadnja dva minuta, ali mislim da smo bili sasvim drugačija ekipa u odnosu na onu protiv Gladbacha.Bili smo više agresivniji i naša igra je bila mnogo brža.Međutim, nije lako igrati protiv Wolfsburga, ipak se radi o kvalitetnom protivniku.Prva tri boda su veoma važna, pogotovo za našu psihu.Moramo svake subote igrati kao danas protiv Wolfsburga."

Rafinha: "Ovo je bila sretna pobjeda.Tokom prvog dijela utakmice smo imali dvije,tri dobre prilike za gol,mada nismo bilo dovoljno precizni.Wolfsburg je sigurno jedna dobra ekipa.Ova tri boda su veoma važna za nas."

Felix Magath (trener Wolfsburga): "U prvom dijelu smo igrali bolje i imali prilika za vodstvo. Ipak, u drugom dijelu se igralo otvoreno s obje strane. U principu, mnogo smo igrali ofenzivno, pa nismo mogli u potpunosti biti stabilizirani. Protiv Bayerna mogu pretpiti poraz, ali ako je ekipa u stanju odgovoriti takvoj klasi kluba, onda je to dobar znak."

Hasan Salihamidžić: "Očito ovo je veliko razočarenje, što me nevjerovatno iritira. Odigrali smo dobru utakmicu i postigli pogodak, ali na kraju svega su Bavarci izašli kao pobjednici. Po mom mišljenjum pogotovo u prvom dijelu utakmicu smo jako dobro kontrolirali. Ipak, da bi dobili više prostora, moramo loptu više potegnuti ka naprijed. Ali, takvo što nije bilo lako protiv Bavaraca koji su zaista igrali jako dobro uraditi. Mislim da je iz ove utakmice bilo najbolje otići podjelom bodova, ali šta je tu je."

Patrick Helmes (VfL Wolfsburg): "Nažalost, takav je nogomet. Danas smo u više od 90. minuta pokazali dobru igru, bili bolja ekipa i zaslužili igrom tri boda. Ali, u cijeloj utakmici nismo uspjeli postići pogodak. Za takvo što smo pokušavali sve, pogotovo u prvom dijelu gdje smo odigrali jako dobro. U konačnici bila je otvorena utakmica sa obje strane u kojoj smo pokazali dobar nogomet kako naprijed tako i nazad u obrani."
Izvor vijesti - Preveo: Taba



Nema komentara:

Objavi komentar