petak, 1. srpnja 2011.

Klopp: "Borussija će biti još jača naredne sezone"

Dozvolu, mi smo pridošlice: Marvin Bakalorz (svoje mladosti), Ilkay Gundogan (Nürnberg), Moritz Leitner (1860), Chris Lowe (Chemnitz) i Ivan Perišić (Bruges)
Usprkos odlascima važnih karika, strateg dortmundske Borussije Jürgen Klopp, uvjeren je kako će njegova momčad iduće sezone, u kojoj brani osvojeni naslov prvaka, biti još snažnija...

Jürgen Klopp je u travnju odveo Borussiju do njena prvog naslova u posljednjih devet godina. Prvak Bundeslige na sebe je privukao velik interes, a privučena i pažnja brojnih zainteresiranih klubova koji su poželjeli osipati njen kadar.

Turski veznjak Nuri Sahin preselio je u svlačionicu Real Madrida, a na Kloppovu popisu više nema niti Brazilca Dedea. "Dede je sada u Brazilu. Ne znam što će se dogoditi idućih dana i o čemu on razmišlja, ali jasno je kako smo mi izgubili važnog člana momčadi."

"Iako smo prodali igrača poput Sahina usuđujem se reći kako je sadašnji kadar snažniji nego onaj prošlogodišnji. Sada će pritisak na sve nas biti veći i važno je da zadržimo vjeru u naše mogućnosti."

Kada su u pitanju dolasci, Klopp od ovoga ljeta može računati na Ivana Perišića, njemačku perspektivu Ilkaya Gündogana, Moritza Leitnera i Chrisa Löwea.

"Drago mi je što smo dobro kupovali. Novi igrači će se morati malo prilagođavati, ali vjerujem da to neće trajati dugo. Imali smo kratko upoznavanje, a u nedjelju se vraćaju i ostali igrači i tada počinju pripreme za novu sezonu."

Na pitanje o idućoj sezone Klopp je spremno odgovorio: "Planiramo mnogo toga za iduću sezonu iako na svakom koraku čujemo kako će biti nemoguće ponoviti onu prethodnu. Nemam razloga ne vjerovati da će odnosi u svlačionici ostati isti. Upravo je dobra atmosfera i bliskost svih nas važna za uspjeh. Znamo da sada moramo potvrditi našu snagu i kvalitetu."

Izvor vijesti - hrsport.net

Nema komentara:

Objavi komentar