nedjelja, 5. lipnja 2011.

Lattek: "Uvijek želim pobijediti!"

Danas na stadionu Santiago Bernabeu se odigrava "Corazon Classic Match" između FC Bayerna i Real Madrida (od 19.25 h uživo na SPORT1). Utakmica legendi se održava pod motom "Zajedno za Afriku". Od Bayernovih zvijezda, između ostalih, igrat će Andreas Brehme, Karl-Heinz Rummenigge, Giovane Elber, Roy Makaay i to pod vodstvom legendarnog trenera Bayerna Ude Latteka.

SPORT1 je napravio mali intervju sa legendarnim 76-godišnjim Lattekom:

SPORT1: Gospodine Lattek, kakvi su Vam osjećaji pred nedjelju?

Udo Lattek: "Radujem se utakmici. Zadnji put kad sam tamo igrao sa Barcelonom pobijedili smo 2-0, tako da se nadam da će se i danas isto desiti sa Bayernom. Želim pobijediti, kao što sam pokušao sve osvojiti kao trener. Ako pobijedimo u Madridu, to je vrlo dobro, ako odigramo nerješeno, to je dobro, ako izgubimo, znači da su drugi bili bolji, ali ću reći da smo bolji tim od njih."

SPORT1: Da li ćete održati poseban govor u svlačionici?

Lattek (smijeh): "Ne mogu to još reći. Prvo moram da pogledam kakvo je raspoloženje u timu. I moram još vidjeti ko sve dolazi i u kakvoj se ko formi nalazi. Još nemam jasnu postavu."

SPORT1: Tko Vas zna, zna da ćete i u ovu utakmicu ući sa jednom dozom ozbiljnosti. Ili?

Lattek: "Naravno. Uvijek želim pobijediti. Još ako je to sa Bayernom, čak i više. Bez obzira koliko su stari igrači Bayerna, oni uvijek žele pobijediti. Čak i kad Bayernov igrač nije potpuno zdrav ili nije skroz pripremljen, on želi odraditi utakmicu, kad je već na terenu."

SPORT1: Kakve uspomene imate na stadion Santiago Bernabeu?

Lattek: "Doista je lijepo, kada se može još jednom doživjeti da na tom velikom stadionu stojim kao trener pored linije. To je iskustvo koje se ne zaboravlja tako brzo. Ali nisam uzbuđen, već sam i predugo u ovom poslu."

SPORT1: Mislite li da su Karl-Heinz Rummenigge i Paul Breitner još uvijek spremni?

Lattek: "Obojica su u dobroj formi. Apsolutno. Ne postoji niko u toj dobi, koji će reći da ne može istinski igrati. Nadam se da se neće niko povrijediti, ali ne vidim opasnost po tom pitanju. Jedini koji nije baš spreman je Franz Beckenbauer, jer ga ne viđam više tako često. Ali Franz ne dolazi sa nama."

SPORT1: Pričajmo malo o aktuelnim temama. Prelazak Manuela Neuera na ljeto u FC Bayern je gotov već od četvrtka. Da li su sve strane sada zadovoljne?

Lattek: "Mnogi su u početku kukali, ali će uskoro svi biti zadovoljni. Neuer će brzo pokazati da je on broj jedan, a publika će brzo zaboraviti da je on jednom bio u Schalkeu. Jedna, dvije dobre utakmice za Bayern i već će postati jedan od Bavaraca."
Izvor vijesti - Preveo i uredio: Muhamedlj

Nema komentara:

Objavi komentar