četvrtak, 26. svibnja 2011.

Rummenigge: "Heynckes će rotirati svoj tim"

Bayernov glavni izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge izjavio je da će novi trener Jupp Heynckes koristiti rotacijski sistem kada se na ljeto pridruži klubu...

Trener Bayera krajem marta dogovorio je da će se sljedeće sezone pridružiti bavarskom divu.

Heynckes, završivši na drugom mjestu Bundeslige, imao je uspješnu kampanju u Leverkusenu i bio je jedno mjesto iznad Bayerna kojeg je najviše vremena vodio Louis van Gaal.

Rummenigge vjeruje da će Heynckes donijeti drugačiji pristup u odnosu na Van Gaala i da će u potpunosti iskoristiti Bayernov tim.

"Jupp ima drugačiji stil. On će gledati da redovito koristi najboljih 16 do 17 igrača. Igrači koji ne budu igrali u ​​Ligi prvaka, igrat će u Bundesligi." , rekao je glavni izvršni direktor.

"U tom sistemu bit će tri pozitivne stvari, igrači će biti svježiji, vrlo motivirani i također trebao bi se poboljšati timski duh. To je ove sezone bio problem kod Anatoliyja Tymoshchuka i Hamita Altintopa, oni su osjećali kao da nisu pripadali timu."

Rummenigge je zatim naglasio važnost podrške Bayernovih navijača Heynckesovom sistemu rotacije momčadi.

"Mi moramo stvoriti ideju s fanovima da oni ne podržavaju samo 11 igrača. Fanovi moraju biti prijatelji sa njih 17 ili čak 22." , dodao je.

Heynckesov sistem sigurno će biti muzika za uši nekolicini igrača koji su ove sezone bili na klupi Bayerna uključujući i Tonija Kroosa koji je imao vrlo uspješnu avanturu u Leverkusenu pod vodstvom 66-godišnjaka.

Izvor vijesti - Preveo: samir-ko-saki

Nema komentara:

Objavi komentar