nedjelja, 29. svibnja 2011.

Rafinha prelazi u Bayern za 5,3 mil eura

Sada je i drugo pojačanje za nadolazeću sezonu i formalno gotovo.

Nakon dolaska napadača Nilsa Petersena, sada je tu i obranbeni igrač 25-godišnji Brazilac Rafinha. Prema navodima, u ponedjeljak ili utorak, zavisi od brzine bivšeg igrača Schalkea, iz Brazila u kojem je trenutno na odmoru letjet će za München gdje će obaviti liječničke preglede, nakon čega će i uslijediti potpisivanje ugovora.

Brazilac je s Bavarcima dogovorio potpisivanje trogodišnjeg ugovora, tačnije do 2014. godine. Čak i ako je u dresu FC Genoe bio ugovorom vezan do 2014. godine, odštetna vrijednost je dogovorena na 5,3. miliona eura.

Rafina je i 2009. godine bio na meti Bayerna. Ali, bivši trener Louis van gaal je smatrao kako će biti omalen tandem bekova: Lahm - (1,7 metara) vs Rafinha - (1,72 metara). Sada, Brazilac dolazi, zanimljivo - porijeklom je iz južnog Brazila Londrine baš kao i bivša legenda Bayerna Elber. Dakle, Lahm će se ponovno vratiti na svoju prirodnu poziciju lijevog beka.

Tokom svog boravka u dresu Schalkea u sezoni 2005/10, Rafinha je procjenjen kao igrač/siledžija, te simbolizirano profesionalno ligaški nazvan sebična gomada.

Iako je konstantno bio ambiciozan na treningu kao i na odigranim utakmicama, svojim dinamičnim stilom nije izlazio iz sjenke drugih igrača. Nakon što je neovlašteno odputovao na olipijski turnir, Schalke ga je kaznio novčano sa 700 000 eura.

"On poznaje granice, volio bih kad bih u ekipi imao još takvih igrača", rekao je njegov bivši trener Fred Rutten i usporedio ga Markom von Bommelom. "Ovaj mali Gnom je otišao na živcima."

Baš ovakav igrač Bavarcima nedostaje. On je nezgodan borac koji uvijek cilj na mjesto gdje najviše boli.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar