nedjelja, 29. svibnja 2011.

Gomez nastavlja gdje je stao u Bayernu


Prije nekoliko trenutaka završena je prijateljska utakmica između Njemačke i Urugvaja, u kojoj je domaćin Njemačka bila uspješnija. Bila je ovo važna pobjeda pred kvalifikacijske utakmice Njemačke protiv Austrije i Azerbejdžana.

Bila je to repriza utakmice za treće mjesto sa zadnjeg SP u nogometu. Utakmica je igrana na stadionu Hoffenheima u Sinsheimu, a domaćin je bolje otvorio utakmicu te nakon nekoliko sjajnih prilika došao i do vodstva. Desilo se to u 21. minuti. Na svojoj polovici odbrambeni igrač Urugvaja Lugano gubi loptu, tačnije rečeno, Gomez mu je uzima te na putu ka golu vara još i Godina, i plasira loptu pored golmana Muslere. Bila je to solo akcija najboljeg strijelca Bundeslige ove sezone, koji je dobio prednost u ovoj utakmici ispred Klosea. Bio je to ujedno i njegov 16. gol u 44 odigrane utakmice za Njemačku.

Poslije postignutog gola ekipa Njemačke je još više napadala, a to isplatilo 15 minuta kasnije, kada u 35. minuti Schürrle, novi igrač Leverkusena, na asistenciju Özila postiže prelijep gol sa vrha šesnaesterca gostiju. Bio je to njegov prvi gol u trećem nastupu za Njemačku selekciju.

Na poluvremenu Özil biva zamijenjen Kloseom koji se pridružio Gomezu u vrhu napada. Ali umjesto da postignu još koji gol, nakon gužve u šesnaestercu Njemačke, Gargano u 48. minuti pogađa za 1-2, ispostaviće se kasnije, za konačan rezultat. Neuer nije imao šanse protiv šuta Gargana sa oko 11 metara.

Kasnije je selektor Löw izvršio još neke izmjene u odbrani, priliku je dobio Badstuber, Götze, Träsch i Höwedes, pa je Urugvaj sve više pritiskao, ali se rezultat nije mijenjao. Napomenimo i to da je Neuer primio još dva gola, koja su opravdano poništena. U prvom poluvremenu je Forlan pogodio ali iz ofsajda, a u drugom poluvremenu je igrač Urugvaja faulirao Neuera.

Sve u svemu, Njemačka je pobijedila ali je i pokazala dva lica. Prvo poluvrijeme je bilo perfektno, dok su se u drugom poluvremenu mogli vidjeti i neki problemi u timu Joachima Löwa.
Uredio: Muhamedlj

Nema komentara:

Objavi komentar