četvrtak, 26. svibnja 2011.

Neuer ponovno odbio produžiti ugovor!

Uprkos svim naporima Schalke 04 je izgubio borbu za Manuelom Neuerom. Sada je skoro pa definitivno da će preći u FC Bayrrn, jer je odlučno odbacio bogatu ponudu Schalkea.

"Iz perspektive situacija oko Manuela Neuera se nije promjenila. Njegovi komentari su još uvijek relativni", rekao je savjetnik 25-godišnjaka Schmitt Bernhard za 'WAZ'. Neuer će najkasnije u Bayern preći 2012. godine. Produženje ugovora s Schalkeom ne dolazi u obzir.. Uprkos svemu, golman je ostao pri svojoj prvobitnoj odluci. "To je snaga njegovog karaktera."

Ukoliko pak uprava Schalkea bude inzistirala na ispunjavanje postojiećeg ugovora do kraja, tačnije do 2012. godine, "Neuer će to punim srcem odraditi."

Kako Bild izveštava, Schalke je golmanu ponudio novi četverogodišnji ugovor do 2015. godine, uz godišnju platu ok 7-milina eura. Ali, on je ponovno odbio. U skladu s tim, izvjesno je da prelazi u Bayern.... Uprava Schalkea vjerovatno da više neće inzistirati na novom ugovoru, te se i prelazak Neuera u Bayern očekuje u skorije vrijeme..
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar