ponedjeljak, 30. svibnja 2011.

Gomez: "Uvijek ću davati sve od sebe za Njemačku"

Napadač Bayerna Mario Gomez je bio fenomenalan u sezoni 2010/11, u svim takmičenjima je postigao ukupno 39 golova.

25-godišnji najbolji strijelac Bundeslige po postignutim golovima je i drugi po listi najboljih strijelaca lige Prvaka ove sezone.

Uprkos svojoj formi na klupskoj razini, Gomez je još uvijek u borbi za mjestom u početnom sastavu Njemačke reprezentacije. Ta stvarnost za njega je mala briga, međutim kako je obećao, on će dati sve od sebe kako bi dobio bilo kakvu ulogu u sastavu reprezentacije.

"Uvijek ću davati sve od sebe. Ostalo odlučuje trener", izjavio je u nedjelju Gomez za Goal.com nakon prijateljske pobjede od 2:1 nad Urugvajem

Gomez je također pohvalio protivnike, te te suigrače i trenera na ostvarenoj pobjedi.

"Južno Amerikanci su uvijek jaki, ali odigrali smo dobro protiv Urugvaja. Uoči utakmice smo željeli odigrati najbolje što možemo, što su naravno i zahtjevali trener i saigrači da ostvarimo dobar konačnoi rezultat", rekao je on.

Trener Njemačke reprezentacije Joachim Loew je bio oduševljen obavljenim poslom od strane Gomeza, koji je svojom kvalitetom lukavo oduzeo loptu, jakim solo trčanjem prodiro ka golu, te sjajnom završnicom doveo njemce u vodstvo.

"Golom protiv Urugvaja, on je sam pokavao svoju klasu. Ovo je velika sezona za Gomeza", rekao je Loew.

Gomez koji je bio starter protiv Urugvaja, vjerovatno će tako i nastaviti u kvalifikacijonim utakmicama protiv Austrije i Azerbejdžan, zbog toga što je glavni napadač Njemačke Miro Klose u utakmici protiv Urugvaja zbog povrede rebra morao napustiti teren.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar