petak, 27. svibnja 2011.

13 Bavaraca pozvani u svoje reprezentacije


Postalo je mirno u Säbener ulici. Ekipa je već jednu sedmicu na odmoru, samo su Breno i Ivica Olić ostali da završe svoj rehabilitacijski program. Ostali mogu da odmore noge – ali je za neke to već završeno. Na kraju sezone su ostale još reprezentativne utakmice na programu. 13 Bavaraca će učestvovati pri tome. fcbayern.de je skupio njihove termine zajedno.

Philipp Lahm, Miroslav Klose, Mario Gomez, Thomas Müller, Holger Badstuber i Toni Kroos za Njemačku

Njemačka - Urugvaj (29.5. u Sinsheimu)
Austrija - Njemačka (3.6. u Beču)
Azarbejdžan - Njemačka (7.6. u Bakuu)

Kao i obično, njemačka reprezentacija se sastala danas (petak) u Frankfurtu. “Ovo okupljanje će dobro doći za sve igrače koji će poslije pauze moći da se podignu psihički“, izjavio je selektor Löw. Selektor nije mogao da računa na Bastiana Schweinsteigera, koji ima povredu prsta desne noge. “Neće biti lako bez njega, jer je on jedan od stubova u našoj ekipi“, završio je selektor.

Njemačka će prvu utakmicu odigrati u nedjelju protiv Urugvaja. To će biti repriza “malog finala“ sa zadnjeg Svjetskog prvenstva. To je važna provjera za igrače ističe Löw, “Urugvaj spada u sami vrh svjetskog nogometa.“ Zatim slijede mečevi kvalifikacija za EP 2012, u kojima će Njemačka pokušati da pobijedi Austriju i Azarbejdžan te se tako približiti Poljskoj i Ukrajini. Za sada je Njemačka nedostižna u grupi ispred Belgije, koja je druga sa 5 bodova zaostatka.

Daniel van Buyten i Hamit Altintop za Belgiju odnosno Tursku

Belgija – Turska (3.6. u Briselu)

To drugo mjesto sigurno želi da zadrži van Buyten i Belgija. U sljedeći petak je direktni okršaj sa Turskom i Altintopom. Turci imaju samo jedan bod manje od “Crvenih vragova.” Hoće li oni biti u sastavu za utakmicu, još je otvoreno. Van Buyten ima problem sa Ahilovom tetivom, a Altintop problem sa leđima. Obojica su sredinom sedmice doputovali u baze svojih reprezentacija.

David Alaba za Austriju

Austrija - Njemačka (3.6. u Beču)
Austrija - Latvija (7.6. u Gracu)

Austrija se još samo može nadati da će doći na drugo mjesto u grupi. Austrijska reprezentacija će ugostiti Njemačku sa, igračem Bayerna koji je posuđen ove sezone Hoffenheimu, Davidom Alabom. Na kraju će Austrija odigrati prijateljsku utakmicu sa Latvijom.

Franck Ribéry za Francusku

Bjelorusija - Francuska (3.6. u Minsku)
Ukrajina - Francuska (6.6. u Donjetsku)
Poljska - Francuska (9.6. u Dancigu)

Ribéry sa trikolorima traži osvetu. U prvoj utakmici u Parizu, Bjelorusija je pobijedila domaćina sa 1-0, što je ujedno i jedini poraz Francuske do sada. Istina tada nije u sastavu bilo Francka koji se sljedećeg petka vraća nakon suspenzije. Sa pobjedom bi Francuska mogla i obezbjediti prvu poziciju u grupi. Trenutno bježe drugom mjestu (Bjelorusija i Albanija) 5 bodova. Poslije toga im slijede prijateljske utakmice sa domaćinom EP 2012, Ukrajinom i Poljskom. Zasigurno će Ribéry kao zadnji igrač Bayerna otići na odmor.

Anatoliy Tymoshchuk za Ukrajinu

Ukrajina - Uzbekistan (1.6. u Kijevu)
Ukrajina - Francuska (6.6. u Donjetsku)

Slijedi duel Ribéry - Tymo. Pošto je Ukrajina kao domaćin osigurala EP 2012, oni će odigrati dvije prijateljske utakmice pod vodstvom selektora Olega Blochina, koji je prije jednog mjeseca izabran na tu poziciju.

Danijel Pranjić za Hrvatsku

Hrvatska - Gruzija (3.6. u Splitu)

Sljedećeg petka će Hrvatska sa Pranjićem da pokuša da pobijedi u utakmici sa Gruzijom. Trenutno se Pranjić i Hrvatska nalaze na drugom mjestu, zajedno sa Izraelom, sa bodom zaostatka za vodećom Grčkom.

Arjen Robben za Holandiju

Brazil - Holandija (4.6. u Goiania)
Urugvaj - Holandija (8.6. u Montevideu)

Najduži put će imati Arjen Robben, koji sa svojom reprezentacijom putuje u Južnu Ameriku. Tu će Holandija odigrati dvije prijateljske utakmice, sa Brazilom i Urugvajom. To će biti prvi put nakon skoro godinu dana pauze, da će Robben zaigrati za nacionalni tim. Zadnji put je igrao u finalu protiv Španije na SP 2010 u JAR-u.
Izvor vijesti - Preveo i uredio: Muhamedlj

Nema komentara:

Objavi komentar