srijeda, 20. travnja 2011.

"Neueru je potrebna podrška!"

Hans Gehrlein, predsjednik navijača Höslwang 13 u razgovoru za "TZ", najavljuje vjerovatan transfer Manuela Neuera u FC Bayern - te time poziva na podršku..

"Navijačima FC Bayerna u srijedu nakon press-konferencije za novinare je sve bilo jasno. Barem oni su shvatili da Manuel Neuer napušta Schalke. Dakle, izgleda kao da će uskoro biti naš. Naravno, u tom smislu, ništa nije zvanično. U slučaju da se to i dogodi, samo bih jednu stvar rekao: Previše zagovaram da bi Thomas Kraft trebao dobiti svoju šansu. Prilikom izrade svojih vlastitih igrača u profesionalan tim, uvijek bi bili sretni.

Ali, također je tačno: da ukoliko igrač dolazi iz drugog kluba i nosi dres Bayerna, onda je to uredu! Ako je tu, jedan je od nas! Kada je riječ o Manuelu Neueru to je poseban slučaj. On je izvaredna klasa klasa igrača, što je zastrašujuće dobra stvar. Ne postoji riječ ne želimo ga! Kada dođe, svi mi ćemo mu pružiti apsolutnu podršku, isto tako i klub, te tako zajedno imati uspjeh u nadolazećim godinama.

U ovom trenutnku, to naravno zvuči emotivno. Ali, kada je to htio Klinsmann, bili smo svi u šoku - pa čak i u međuvremenu smo to i pot-pomagali. Dokle god smo mogli. Ukoliko Neuer dođe, uskoro će se postaviti i potanje ko će biti drugi golman. Još kada je tu bio louis van Gaal, Thomas kraft je proglašen prvim. Ali, mislim da mu dolazak Maneuel Neuera ne predstavlja nikakvu konkurenciju, pa on je dovoljno dobar. S druge strane, Thomas Kraft je previše dobar da bi se bavio ulogom drugog golmana, on svakako nije za klupu. u svakom slučaju, želim mu sve najbolje."
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar