četvrtak, 28. travnja 2011.

Manuel Neuer u dilemi

"Mislim kako je ovo najbolja golmanska izvedba koju sam vidio još od kako radim kao tener", s ovim riječima trener Manchestera Sir Alex Ferguson nakon pobjede od 2:0 pohvalio je golmana Schalkea Manuela Neuera. Manuel Neuer se zahvalio na tome i rekao: "Ne mogu sve obraniti. Imali smo želju protiv svjetske ekipe pokazati kako smo dobri. Ali, nije nam uspjelo", rekao je 25-godišnjak, nakon gorkog razočarenja..

Zadnjih nekoliko dana, Neuer se nalazi pred burom teških emocija. Tužnim izrazom lica najavio je odlazak iz Schalea. Nakon toga, od svojih navijača porazom od 1:0 od Kaiserslauterna, zadobio je nekoliko uvreda... Sada, gotovo sigurno da ispadaju iz Lige Prvaka.. Ali, nakon svega u subotu se nalazi pred testom karijere Bayernom Munchenom.. Neuer zasigurno ne očekuje dobar prijem, već sličan onome iz polufinala kupa početkom marta. Također i u subotu nekoliko navijača se prikazalo s plakatom "Koan Neuer - Nećemo Neuera".

Velika cijena za Neuera!

Osim toga, vjerovatno najbolji golman svjeta nalazi se u sportskoj dilemi.. Gostovanjem Neuera sa Schalkeom u Münchenu, Bavarci moraju osigurati plasman u Ligu Prvaka - te tako osigurati dolazak Neuera..

Da je njemački golman na korak prelaska u Bayern čini se sasvim jasno. Neuer je sa Schalkeom vezan ugovorom do 2012. godine, dok ga Bavarski šefovi žele dovesti odmah na ljeto.. Sasvim su ozbiljni u toj namjeri. Franz Beckenbauer savjetuje: "Bilo koja svota novca nije važna da bi doveli Neuera." Hoeness je najavio nova pojačanja, te se također založio za dovođenje golmana Schalkea, ali i upozorio: "Ne prihvatamo prevelike cijene."

Do sada, transfer odšteta se spominjala u svoti od 20 do 25 miliona eura. Bivši igrač Schalkea i Bayerna Olaf Thon, kaže: "Mislim da bi cijena trebala biti od 25 do 50 miliona", rekao je bivši reprezentativac njemačke u razgovoru za 'Mercury'. "To nije prevelika cijena! Manuel Neuer je vrijedan tog novca", pojašnjava Thon. "Njegova želja za pobjedom, te njegovo iskustvo osiguravaju naslov. To bi Bayernu pripomoglo riješavanju velikog dijela glavog problema: aludirajući na obranu", izjavio je Thon, koji osigurava vrijednost Neuera... "Bila ili ne prevelika cijena: svakome će biti ista situacija."
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar