srijeda, 9. ožujka 2011.

Louis van Gaalov povratak na teren - Lahm: "Što činiti"

Bez aplauza, bez zviždaljki, kao da je Louis van Gaal po prvi put na Säbener ulici. Nakon dva dana treninga sa timom, nakon protesta o treningum Bayern je po prvi put odigrao "business as usual", najavio je.

Trčalo se, driblalo, pucalo na gol, kao što nikad ranije. Oko 1000 navijača sasvim mirno je promatralo prvi nastup Holanđanina nakon burnih dana. Nova utakmica na Allianz Areni protiv Hamburger SV-a navijači će vidjeti sasvim drugačijeg rekordnog nogometnog prvaka.

"Za vikend ćemo uraditi sve da dođemo do tri boda", rekao je kapetan Philipp Lahm na vlastitoj klubskoj Internetskoj stanici. "Sada u timu, svaki pojedini igrač snosi odgovornost", prihvativši tako i svoju odgovornost.

Više od pola sata od predviđenog, trening igrača je kasnio, također odgoda zbog svlačioničke sjednice. Trener je objasio da kako se na treningu ponašao kao i obično. "Nastavljat ćemo dalje kao i do sad, ali doće i neke promjene", rekao je golman Thomas Kraft za Sport 1. "Prvo je općenito govorio o upravi, da bi zatim rekao ponešto i o ovome. Nakon svega toga je i završio tezu."

Čak i nakon kiksa protiv Hannovera, u sastav je ubacio franck Riberya, Arjen Robbena i Philipp Lahma, dok su na klupi ostali Jorg Butt, Hamit Altintop, Miroslav Klose i Breno. "Na treningu smo vidjeli kako će vjerovatno oni biti na terenu", rekao je Kraft. "Ukoliko ja neću biti na golu u subotu, morao bi to znati."

Nakon poraza od Dortmunda, Schalkea i Hannovera, javni trening pod palicom Louis van Gaala kao i obićno. Odigrao se iza zatvorenih vrata i pripreme za utakmicu protiv Hamburga. Za ekipu tada je "puno bolje", rekao je Lahm za trenera, te je ujedno to i prva od maksimalno 15 utakmica do kraja njegovog mandata. Još uvijek je potražnja za slavnog trenera kao od prošle godine, kada se slavio "Feierbiest" - gdje se trener slavio zbog izvarednih rezultata. Također i Louis van Gaal je govorio jednu ili dvije riječ u nadovezivanju.

Što je proizašlo od navijača, da li će nakon nedavnog razočarenja biti dopušteno slaviti pobjedu. Svi u klubu su napeti, jer svaka naredni poraz može značiti kraj borbe za obećavajuće pozicije. Već su u zaostatku za Hannoverom koji je na trećem mjestu velikih 5 bodova. "Bit će jako, jako teško ostvariti plasman u Ligu Prvaka za slijedeću godinu", rekao je predsjednik Karl-Heinz Rummenigge, te se osvrnuvši na trenera naglasio: Borba za "minimalni cilj", je borba pod znakom Louis van Gaalovih riječi "Süddeutsche Zeitung - Smrt ili gladijatorska borba". Rizik da će ekipa krajem sezone ostati bez trenera već je obješen, ali barem ne i za bivšeg golmana Oliver Kahna.

"Nakon Lige Prvaka, pogotovo zbog toga što se finale 2012. godine igra u Munchenu, je ogroman. Dakle, u ovom trenutku igrače ne zanima ko je trener", rekao je za TZ. Tako slično tvrdi i Lahm. "Naš najveći cilj je Liga prvaka, svi želimo da Bayern igra vani."
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar