utorak, 22. ožujka 2011.

Christian Träsch prelazi u Bayern?

Jupp Heynckes još uvijek nije potvrđen kao novi FC Bayern Münchena, ali glasine oko novog sistema ekipe su se već obznanile - prema čemu se Bayern pojačati u obrani. Na tapeti za razmatranje našao se njemački reprezentativac Christian Träsch.

Kako će prema izvješći München Merkura, Philipp Lahm će se u novoj sezoni vratiti na svoju standardnu poziciju - lijevog beka, dok će na desnom ostati prazan prostor - gdje se kao kandidat spominje Christian Träsch.

Sportski direktor Bayerna Christian Nerlinger je prema izvješću 't-onlina' u utakmici između VfB Stuttgarta protiv VfL Wolfsburga pogledati reprezentativce njemačke. 23-godišnjak je vezan ugovorom do 2013. godine. Dakle, raniji odlazak mogao bi biti ostvaren uz transfer odštetu u vrijednosti od nekoliko miliona.

Ono što Träscha čini posebnim: Može igrati na nekoliko obrambenih pozicija, uključujući i zadnjeg veznog igrača. Već prošle jeseni, rodom iz Ingolstadta bio je povezivan sa transferom, da bi ipak ostao do kraja sezone. Tada, posebno zainteresovan za njega bio je Felix Magath bivši trener Schalkea. Transfer odšteta se procjenjuje u vrijednosti od oko osam misliona eura.

"On je glavna figura i ključni dio našeg plana", rekao je sportski direktor VfB-a za Sport1. Ali, da li će VfB uspjeti odoliti ponudu rekordnog prvaka.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar