utorak, 22. veljače 2011.

San Siro - 'Giuseppe Meazza' - vraća stare uspomene

U krugu nokaut faze Lige Prvaka protiv aktuelnog prvaka Intera, za Bayern München povratak na Giuseppe Meazzu je pravo mjesto za prave uspomene.

San Siro, također poznat po imenu Giuseppe Meazza, za Bayern posebito je značajan bio prije 10 godina. Ipak, njemački nogometni prvak također se jako i oštro morao boriti na njemu.

"Ima dobrih, ali ima i ne tako lijepih trenutaka", izjavio je predjsednik Karl-Heinz Rummenigge na aerodromu osvrčući se na uspomene na San Siro. Definitivno najbolji trenutak bio je kada je Bayern u finalu Lige Prvaka na penale protiv FC Valencije osvojio pobjedu.



Također, "nezaboravno čudo" se desilo i u decembru 1988. godine, kada je Bayern u takmičenju Kup-Uefa doživio poraz kod kuće od 0:2, da bi u uzvratu protiv Intera uspio pobjediti sa 1:3 i proći dalje u polufinale. "Bilo mi je 14 ili 15 godina kada je čudo uslijedilo u Milanu. To nikada neću zaboraviti", rekao je sportski direktor Christian Nerlinger.





Ali, Bayern je doživio i neke negativne trenutke na San Siru, kao što su: Kada je martu 2006. godine izgubio od Interovog gradskog rivala AC Milana sa 1:4. Ali, bez obzira na to: "Ovo je jedan od najlijepših stadiona u Europi. To je nešto što morate doživiti", rekao je dribler Arjen Robben.


Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar