subota, 19. veljače 2011.

Najava: Mainz 05 vs Bayern München

U subotu će Bavarci gostovat kod Mainza 05 gdje moraju ostvariti pobjedu u borbi za minimalni cilj ove sezone, a to je drugu poziciju i izravni ulazak u Ligu Prvaka.

U predhodnih 9 odigranih utakmica između FSV Mainz 05 i FC Bayern Münchena u prosjeku postignuto je više od 4 gola. Rekordni prvak je u dvije od četri utakmice pobjedio, dok je zadnju utakmicu u gostima kod Mainza izgubio sa 1:2.

U Mainzu će nedostajat: Szalai i Svensson,
U bayernu će nedostajat: Olić

U Mainzu u timu što se tiče postavljanja imaju nekih problema. Zadnja njihova utakmica je završena porazom u gostima kod Kolna sa 4:2. U timu borba za poziciju je udarna između Sota, Polanskog - (koji su poprilično defanzivniji), te Ivanschitza - (koji poprilično agresivan u veznom redu). Dok također i u napadu imaju problema, koji tek imaju jednu artelnativu.

U Bayernu su do danas strahovali zbog Riberya i Gomeza koji su trening u srijedu prekinuli pola sata ranije zbog bolova, kod Robbena prst desne ruke, dok u Gomeza koji trpi bol modrice koju je zadobio u utakmici protiv Hoffenheima. Ipak, "Iako prst u Robbena bude slomljen on će zaigrati", izjavio je Nerlinger. Dakle, obojica će biti spremni za subotu i duel protiv Mainza.

Također su su i povratnici na teren Toni Kroos i Diego Contento koji su usavršili maksimalne tenzije treninga u četvrtak. Da li će se naći u sastavu protiv Mainza, trener Louis van Gaal će odlučiti u petak.

Statistika:

Bayern: U pet zadnjih utakmica Bavarci su postigli 15 golova, od kojih 12 je postigao trio Mario Gomez - 5, Arjen Robben - 4 i Thomas Müller - 3. Po prosjeku Arjen Robben u ligi postigao je gol svakih 105 minuta - (20 golova u 28 utakmica). Aktuelni prvak je u gostima pobjedio samo jednu od tri zadnje utakmice, dok je u Hamburgu 23 oktobra odigrao tek 0:0.

Mainz 05: Mainz može u ovoj utakmici doći do svog 200 gola u Bundesligi. Oni su kod kuće do sad pobjedili šest utakmica - od kojih jedna (3:0 protiv Nurnberga 23 januara).

Najavljeni sastavi:

Mainz 05: Muller - Zabavnik, Bungert, Noveski, Fuchs - Fathi - Caligiuri, Holtby, Soto (Polanski) - Allagui, Schurrle

Bayern München: Kraft - Lahm, Tymoschchuk, Badstuber, Gustavo - Pranjić, Schweinsteiger - Robben, Muller, Ribery - Gomez
Pripremio: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar