utorak, 18. siječnja 2011.

Zvijezde Bayerna postaju sve skuplje!

Nakon početka drugog dijela sezone sanse da Bayern odbrani titulu jednake su nuli. Ali vrednost igrača na trzistu i dalje raste.

Cjelokupna vrijednost kadra iznosi 303,1 Miliona Eura.

Razlog tome što i dalje raste tržišna vrijednost kadra, zaslužan je Luis Gustavo, igrač kojeg su Bavarci doveli na zimskom prelaznom roku iz Hofenheima. U Hofenheimu je Gustavo bio vrijedan samo 6,5 Miliona Eura. Ali, nakon što je prošle subote zaigrao svoj debij za Bayern njegova vrijednost se povećala javno na 15 Miliona Eura, tačno onoliko novca koliko su Bayern platili TSG-u za njega.

Gustavo pravi skok za sitih 8,5 Miliona Erura!

Također Bastian Schweinsteiger kao i Mario Gomez, su zbog jako dobro odigrane prve polusezone jasno poskupili, u odnosu na njihove tržišne vrijednosti pred zimsku pauze.

Osim toga, vrijednost golmana Thomasa Krafta i Sattelmaiera kao i odbranbenih igraca Brena i Haasa se povecala.

Dok se Ivici Oliću tržišna vrijednost nešto smanjila

Zbog njegovog Menskusa i povrede na lijevom koljenu, što znači kraj sezone za njega, vrijednost mu je spala na 8,5 Miliona Eura, a to znači pad za 3,5 Miliona Eura.

Također tržišne vrijednosti su i kod Van Buytena Braafheida,Altintopa,Van Bommela i Klosea spale. Ali nisu toliko spale kao šanse Bayerna za obranu titule prvaka Bundeslige...
Izvor vijesti - Preveo: Emil


Nema komentara:

Objavi komentar