petak, 28. siječnja 2011.

Valerien Ismael : "Bayernova odbrana je ne sigurna"

Nekadašnji igrač minhenskog Bayerna i Werder Bremena Valerien Ismael, analizirao je za dnevni list "tz" trenutnu situaciju oba kluba.

"Bremen je tokom ove sezone ne prepoznatljiv. Naime, čitava Njemačka se upravo zbog Bremena čudi, s obzirom da su uvjek bili među glavnim kandidatima za osvajanje njemačkog naslova. Werder je dosad primio 39 golova, što je u pogledu na prošle sezone jednostavno previše", kaže Ismael.

Bivši reprezentativac Francuske smatra kako je njihov problem mentalnog karaktera.

"Imam osjećaj da se uprava bori kako bi sve bilo opet pod kontrolom.Ali dosad nisu našli pravi put ka tome, ponekad izgledaju i oni izgubljeno.Ipak se igrači moraju boriti za pobjedu protiv Bayerna.S druge strane se može njima isto desiti kao Herthi , koja je ispala prošle sezone.Werder ima dobre šanse da savlada Bayerna.Iskreno rečeno još uvjek ne verujem da su se bavarci vratili staroj formi.Protiv Wolfsburga me nisu ubijedili a pobjeda protiv Aachena je bila logična.Kako vidim još uvjek je odbrana ne sigurna.Možda na njih utiče veliki pritisak ili kritike od strane bavarske uprave."

Ismael je pored ne sigurne odbrane našao još jedan razlog zbog čega Bayern ne funkcioniše kako treba:

"Uz to dolazi činjenica da su prodali vrijedne igrače poput Demichelisa i Van Bommela.Iskusnog golmana Hans-Jorg Butta vratili su na rezervnoj klupi.To je ostavilo znatne tragove kod nekih igrača.Druga stvar jeste povrijeda Francka Riberya, koji je jedan od ključnih igrača.U takvim situacijama su ti potrebni igrači s iskustvom i izražajem, kako bi barem došao do željenog cilja.Mislim da će bavarcima tokom sezone sve biti teško."
Izvor vijesti - Preveo: eco87

Nema komentara:

Objavi komentar