petak, 14. siječnja 2011.

U subotu navečer protiv Mainza i Dortmunda

Neposredno prije početka drugog dijela sezone, Njemačka nogometna liga (DFL) je objavila termine utakmica od 23. do 28. kola. To donosi Bayernu, između ostalog, i važne utakmice sa Mainzom (19. februar) i Dortmundom (26. februar), obje u subotu od 18.30 sati. Između te dvije utakmice će Bayern odigrati važnu utakmicu u Ligi prvaka protiv Intera u Milanu (srijeda, 23. februar). Ostale utakmice (Hannover, HSV, Freiburg, M'gladbach) će Bayern odigrati u tradicionalnom terminu subotom od 15.30 sati.

FC Bayern može ostvariti pozitivan bilans na gostujućoj utakmici protiv Wolfsburga. 3-1 pobjeda od otprilike jedanaest i pol mjeseci bila je sedma pobjeda u 13-oj utakmici, a prije toga 4 utakmice bez pobjede (dva poraza, dva remija). Ukupno, tri puta se ovaj duel završio neriješenim, tri puta su Vukovi pobijedili. Gol razlika je u korist Bayerna 20-14.

Manuel Gräfe je sudija koji će suditi na utakmici u subotu na WV Areni. Za 37-godišnjaka koji je nastavnik sportskog odgoja, biće ovo druga partija koju će suditi Bayernu. U 9. kolu je sudio utakmicu u Hamburgu (0-0). Također je sudio i prošle sezone na utakmici Bayerna u Wolfsburgu. U subotu će sudija iz Berlina imati svoje pomoćnike, Markus Häckera i Bastian Dankerta. Četvrti sudija je Tobias Stieler.

FC Bayern II je doveo treće pojačanje:
FC Bayern II je doveo Bastiana Müllera iz regionaligaša SC Verl. 19-godišnji igrač sredine terena, koji također može igrati i u odbrani, potpisao je ugovor sa klubom do 30. juna 2013. godine. Za trenera Hermanna Gerlanda, Bastian Müller je treći igrač koji je došao u zimskoj pauzi.
Izvor vijesti - Preveo: Muhamedlj

Nema komentara:

Objavi komentar