četvrtak, 13. siječnja 2011.

Magath: "Bayern će biti prvak."

Veliki problemi dešavaju se na Sabener ulici, bar što se tiče titule Bundeslige. Dortmund je vodeći i čvrsto drži to mjesto, čak je 14 bodova u prednosti u odnosu na Minhenski Bayern.

Iako je doskoro bilo dosta Bavaraca koji su bili optimistični sada je takve sve teže pronaći. Ali ipak nije nemoguće, tu je bivši član Bayerna i sadašnji trener Schalkea, Felix Magath.

"Dortmund ide velikim koracima ka tituli, i ima šansu da je se domogne", rekao je Mgath za Kicker ali njegov favorit za titulu ipak nije Dortmund: "Tipujem da će Bayern biti njemački prvak."

Posljednja titula Bundeslige Mgathovog Schalkea bilo je davne 1958. godine. "Moramo sve više pobjeđivati, stvarati tim, i Schalke će u naredne 2 godine biti prvak" obećao je Magath. Takođe vjeruje i u veliki učinak njegovog tima u Ligi Prvaka ove sezone. "Ko pobijedi Lyon 3:0 može pobijediti i Valenciu u osmini finala" rekao je.

Schalke se na početku dosta pojačao. Na zimu to ipak neće biti slučaj. Još nikog Schalke nije doveo i čini se da ni neće. Neće biti sankcija ni prema problematičnom Jefferson Farfanu: "Već je kasno za bilo kakve kazne, ta je tema za mene završena. Ako on posjeduje kvalitete i čini dobro ovom timu onda ja neću ići protiv njega. Ako nastavi dalje raditi skandale, neka to novčano nadoknađuje." rekao je trener 'Plavih'.

Ni stanje sa golmanom Manuelom Neuerom još uvijek je nejasno: "Mi smo u kontaktu sa Manuelom i njegovim savjetnikom, Thomasom Krothom. Mislim da će se taj slučaj završiti u par predstojećih mjeseci, na bilo koji način." , Magath. Bayern navodno ne posustaje od prvog golmana Njemačke reprezentacije, iako je Van Gaal za drugu polovicu sezone na gol postavio velikog talenta Thomasa Krafta, u kojeg polaže veliko povjerenje. No, ako Kraft to povjerenje ne opravda Neuer bi se ponovno mogao naći u planovima za gol Bayerna.
Izvor vijesti - Preveo: Nevzudin

Nema komentara:

Objavi komentar