srijeda, 12. siječnja 2011.

Altintop će se boriti za svoje mjesto


Dobra vijest za sve golmane je stigla u srijedu: Hamit Altintop ne zakucava svaku loptu u okvir gola. U trening utakmici vlasnik najljepšeg gola u 2010. god. po izboru FIFA-e, poslao je loptu između stative i korner zastavice na sigurnosnu ogradu. No, i to je bila loša vijest za sve golmane, jer je to bila iznimka.

Altintop je postigao jedanaest golova u 3,5 godine provedene u Bayernu, šest puta udarcima izvan šesnaesterca je postizao golove. Zadnji put se to desilo u decembru prošle godine u utakmici protiv St. Paulija na Allianz Areni, kada je topovskim udarcem matirao gostujućeg golmana sa 20 metara. Bilo je to za vodstvo Bayerna od 1-0. Kao i u martu 2008. godine, u gostujućoj pobjedi u 1/8 finala kupa UEFA protiv Anderlechta, kada je njegov šut sa oko 28 metara završio u gornji lijevi ugao gola.

Njegov do sada vjerojatno najljepši gol u karijeri, postigao je Altintop za Tursku, u septembru prošle godine u Kazastanu, u okviru kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine. Gol je postigao sa 16 metara volej udarcem u gornji ugao golmana. Zbog toga mu je FIFA prošlog ponedjeljka dala Puškašovu nagradu za najljepši gol 2010. godine.
Izvor vijesti - Preveo: Muhamedlj

Nema komentara:

Objavi komentar