četvrtak, 2. prosinca 2010.

Tymoschuk: "Bit će teško" - (Bayernovi igrači oprezni na krizu Schalkea)

Bizarni uvijeti preovladavaju u Munchenu u ovom trenutku. Bavarsko odredište u srijedu je prekrio snijeg sa oko 20 centimetara, čineći mnogo muka građanima koji odlaze i vračaju se posla.

Bavarske zvijezde su se također morali prilagoditi vremenskim uvijetima na treningu: „Prehlade nam svakako puno otežavaju“ , kaže Ribery nakon treninga koji je održan danas. „Dugo trčanje, debela kapa i rukavice su potreba. Oni su najvažniji na svakom početku.“ , riječi su Francuza.

Tymoschuk je jedan od rijetkih igrača koji danas na treningu nisu nosili kapu. Ukrainac se samo smijao ostalim igračima: „Pa mi smo u St. Petersburgu igrali na minus 23 stepena“ , kaže Tymo ', podsjećajući se na život svog bivšeg kluba. Raspoznavanje tremperature iznad il ispod nule za Ukrainca izgleda neće biti prepreka.

Ipak, zahvaljujući zemaljskoj energiji i grijanju i trudu od strane zemaljskog osoblja, trening se održao bez leda i snijega, a igrači su se bacili na treniranje u Säbener ulici. „Odlično smo trenirali cijelu sedmicu, a što je najvažnije uživali smo u tome“ , izjavio je Ribery pun samopouzdanja kao i svi ostali igrači. To je svakako pravi stav Bayerna koji trebaju pripremiti da se suoče sa u subotu sa Schalkeom daleko od svoje kuće.


Oprez pred kraljevske plavce:

„Schalke je dobra ekipa“ , rekao je Tymoschuk, sa velikim oprezom uprkos tužnom rekordu u ligi do sada. „Tabela nam ništa ne govori“ kaže Tymoschuk. „Schalke je u jako teškoj situacji, pogotovo nakon poraza od (0:5) u Kaiserslauternu. Bit će to jako teška utakmica, jer oni će igrati sa puno strasti zato što su im prijeko potrebna nova tri boda, baš kao i nama“ , dodao je Ribery..

Dvojac se složio da Bayern mora „pobjediti više utakmica nego što možemo“ kako ne bi izgubili utrku sa ostalim timovima na vrhu tabele. „Nakon toga ćemo vidjet šta ćemo dobiti“ , rekao je Ribery. On je skoro pa gotovo oporavio svoju povredu: „Moja forma se vraća, osjećam se bolje u igri. Ključna stvar svega je da sada igram, da otkrijem ponovo moj ritam igre, a oporavak ide punim povjerenjem.


Kratki rukavi i rukavice:

Kao što se Ribery vraća u svoju formu, protivnički odbrambeni igrači će posegnti za njegovim nepoštenim zaustavljanjem, i to sve češće i češće. Ali i pored toga 27-godišnjak je inzistirao da neće biti nikakvih problema. „Više će igrača ići na mene, a to će više ostaviti prostora za moje suigrače“ , rekao je Francuz., koji je otkrio svoj plan za minimum zimske opreme u Veltins Areni u subotu: „Osjećam se puno bolje s kombinacijom kratki rukavi i rukavice.“
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar