srijeda, 1. prosinca 2010.

Rummenigge: "Schweinsteiger sigurno neće biti prodan"

Predsjednik uprave minhenskog Bayerna Karl-Heinz Rummenigge još je jednom potvrdio kako taj klub sasvim sigurno neće prodati Bastiana Schweinsteigera prije isteka ugovora 2012. godine, čak i u slučaju da se ne uspiju dogovoriti oko njegovog produženja.

Govoreći na godišnjoj skupštini kluba u utorak navečer Rummenigge je odbacio mogućnost prodaje njemačkog reprezentativca i rekao kako se nada da će Schweinsteiger uskoro produžiti vjernost klubu.

„Nećemo pustiti igrača prije nego što njegov ugovor završi 2012. godine ni u kom slučaju. Bastian se razvio u fantastičnog igrača u posljednje dvije godine i jako sam optimističan po pitanju dolaska do dogovora sa njegovim menadžerom. Naš cilj je potpisati sa Bastianom novi dugogodišnji ugovor“ , rekao je Rummenigge.

Rummeniggeove su riječi dočekane velikim pljeskom od strane prisutnih članova.

Nakon što je Phiipp Lahm potpisao novi ugovor, a vjernost klubu potvrdio i Thomas Műller, Schweinsteiger je jedini preostali igrač iz klupske nogometne škole koji tek treba staviti svoj potpis na novi ugovor.

Predsjednik kluba Uli Hoeness je pozvao momčad da rezultatima na terenu dostignu rezultate u radu vodstva kluba. Bavarci su u protekloj godini ostvarili profit od 2,9 milijuna eura i podigli svoj osnovni kapital na 206,4 milijuna eura.

Međutim, na terenu stvari ne idu baš najbolje, pa Bayern za vodećom Borussiom zaostaje punih 14 bodova tri kola prije kraja jesenjeg dijela sezone, te je Hoeness pozvao momčad da se trgne i krene prema vrhu.

„Moramo se plasirati u Ligu prvaka sljedeće sezone, bez obzira na sve. Ne smijemo zaboraviti da se finale Lige prvaka 2012. godine igra na Allianz Areni i mi moramo biti tamo. Pozivam sve da se ne predaju. Bayern se mora boriti do posljednjeg trenutka, a na kraju ćemo vidjeti što se izrodilo iz toga“ , rekao je Hoeness.
Izvor vijesti - Uredio: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar