utorak, 14. prosinca 2010.

Prvi dio sezone za Kroosa završen: Povreda stopala!

Dok je Dirk Lever savjetnik Toni Kroosa bio na koncertu, on je dobio poziv od njega, objasio mu kako preživljava 'jaku bol' , te mu je rekao: "Stanje se pogoršava."

Nakon utakmice protiv St. Paulia gdje je Bayern pobjedio sa (3:0), Toni Kroos je iznenada nestao. Nije bilo nikakve ozbiljnije i konkretnije akcije u kojoj bi veznjak povrijedio stopalo. Ali, kako se čini prema jučerašnjem pregledu Kroosa kod liječnika Muller-Wohlfahrt, rezultat je užasan: "Prvi dio sezone je završen za njega!"

"Propustit ću preostale dvije utakmice" , potvrdio je Kroos stanje za 'Bild' , prije dvije velike utakmice Bayerna protiv Stuttgarta u (ligi i DFB-kupu).

Užasno! Kroos nedostaje u ovoj sezoni, skoro pa ne igra. On je do sad 24 puta igrao u Ligi Prvaka i u Kupu, asistirao je za čak 7 golova, dok je on sam postigao 2 gola. Ali, sada za njega rano prekida takmičenje.

Drugog januara, on će letiti sa ostalim timom na obuku u Katar: "Ne postoji nikakav lom" , rekao je Kroos, te pridodaje: "Bilo bi previše rizično kada bi zaigrao preostalee dvije utakmice. Ništa se nije skoro promjenilo"!

Dakle, njegova povreda nije nikako ozbiljna stvar, pa i on, a i Bayern mogu odahnuti!
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar