nedjelja, 26. prosinca 2010.

Louis van Gaal: Imam četiri opcije

Trener minhenskog Bayerna Louis Van Gaal je putem intervjua za dnevni list "Frankfurter Allgemeinen Zeitung" izjavio kako za njega postoje četiri opcije vezane za njegovu budućnost...

1. opcija: Selektor jedne reprezentacije
2. opcija: Direktor Ajax Amsterdama
3. opcija: Novi ugovor sa Bayernom
4. opcija: Završiti trenersku karijeru

"Koštalo bi me dosta energije, više nego kad bi bio selektor reprezentacie. Ali sa druge strane je ovaj posao veoma zabavan." , izjavio je holandski stručnjak vezano za treću opciju.

Van Gaal je vezan ugovorom za Bavarce do 2012.godine.

Time je sa jedne strane odbio potpisivanje novog ugovora. Sredinom decembra više puta je naglasio kako je Ajax Amsterdam njegova želja. Opisao je ovaj klub kao "novi izazov u karijeri".

Međutim, igrači poput Bastiana Schweinsteigera potpisali su novi ugovor zbog dalje saradnje sa holandskim stručnjakom. Van Gaal se također u više naleta izrazio kako ne želi voditi jedan klub pod pritiskom uprave:

"Uvijek sam bio ne zavisan u svojoj karijeri. Također bez novca."

Hitzfeld: "Teška situacija"

Bivši trener minhenskog Bayerna Ottmar Hitzfeld, izjavio je putem "Sky-a" kako će nastavak sezone biti najverovatnije težak za Van Gaalovu ekipu. Selektor Švicarske tvrdi kako je posao u Bayernu siguran samo ako se nalaziš na samom vrhu tabele te učestvuješ na više takmičenja.

"U ligi prvaka i DFB kupu su uspjeli, mada u ovogodišnjoj Bundesligaškoj sezoni su dosta udaljeni od vodećih mjesta. U takvom slučaju je situacija u Minhenu uvijek teška." , kaže Hitzfeld, koji je imao dosta sličnih momenata u doba kao bavarski trener.

Nova pojačanja su prema Van Gaalu na zimskom prelaznom roku samo moguća ako se riješe prije toga od nekoliko starih igrača:

"Nova pojačanja dolaze u obzir ako prodamo nekoliko igrača. Ali ti novi igrači koji dođu moraju biti znatno bolji od trenutnih igraća." , izjavio je za njemački list "Kicker".

Tako je Martin Demichelis već napustio klub. Argentinski reprezentativac ubuduće će igrati za špansku Malagu. Pored njega se u zadnje vrijeme spominje ime kapitena Marka Van Bommela, koji je povezan sa nekoliko njemačkih i engleskih prvoligaša. Pogotovo kada je u pitanju bivši njemački prvak VFL Wolfsburg.

Za Bavarce postoji samo jedan velika konkurencija za naslov Njemačke Bundeslige. Riječ je o vodećoj ekipi iz Dortmunda, koji su odigrali odličnu polusezonu. Van Gaal je pohvalio takav učinak, pogotovo onaj od strane Jurgena Kloppa:

"Ono što trenutno Dortmund čini je ne vjerovatno. Klopp je jedan veoma dobar trener".

Na pitanje: "Da li je odbrana naslova pored 14 bodova zaostatka ipak moguća?"

Van Gaal je odgovorio:

"Naš cilj je najprije kvalifikacija za Ligu prvaka. Bavarci ne smiju faliti u Ligi prvaka, pogotovo sljedeće sezone gdje se igra finale na Allianz Areni."

Izvor vijesti - Preveo: eco87

Nema komentara:

Objavi komentar