srijeda, 1. prosinca 2010.

Huntelaar: Van Gaal je oduvijek bio moj omiljeni trener

Schalkeov najbolji napadač Klaas Jan Huntelaar pun je hvale za svog sunarodnjaka na klupi Bayerna, Luis van Gaala.

"Van Gaal je oduvijek bio moj omiljeni trener." , rekao je Klaas za "Sport-Bild". U međuvremenu Huntelaar je promijenio sredinu, te dodao još jednog trenera na tu listu. "Van Gaal je veoma uporan, direktan je i kaže svoje mišljenje. Takvi mi se treneri sviđaju. Takav osjećaj imam i kod aktuelnog trenera, Felixa Magatha." 

Pažnja, Hoeness posmatra: Za Huntelaara veliki plus kod Gaala je njegova sposobnost komuniciranja. "Svi igrači uvijek mogu otići k njemu i razgovarati s njim. To je njegova snaga, i veliki plus." No, Bayernovi predsjednici to vide drugačije, nakon svađe Hoenessa i Gaala.

Gaal je vodio U 20 ekipu Holandije na SP-u 2001. godine u kojoj je bio i Huntelaar. Klaas je takođe pohvalio sposobnosti Gaala na terenu, kada njegov tim igra: "Uvijek je prisutan. Ako nešto krene po zlu, to odmah popravi. Uvijek je vruć kao da je ispod prave vatre. I njegovi treninzi su snažni taktički i tehnički. Uvijek mogu nešto naučiti od njega, kao i ostali igrači". 

Huntelaar koji je zabio 7 golova u Bundesligi ove sezone kaže kako voli igrati pod vodstvom autoritativnog trenera. "To jednostavno odgovara, kad je trener Šef."

Izvor vijesti - Preveo: Nevzudin 

Nema komentara:

Objavi komentar