četvrtak, 16. prosinca 2010.

Ballack ponovo kritikuje Lahma

Još uvijek je njemački kapiten, Michael Ballack ljut zbog akcija Philipa Lahma. I izbornik Loew je potvrdio da je Ballack razočaran.

Ballacku nedostaje potpora Joachima Loewa, te poštovanje Philipa Lahma. Stoga je Michel Ballack obnovio svoje kritike po pitanju kapitena 'elfa'.

34-godišnjak je na SP-u u Africi od Njemačkih igrača u viziji imao najviše Philipa Lahma.

"Otajem pri tome: To se tako ne radi. Ta stvar je u vezi sa respektom nasuprot kapitenu. A o poziciji kapitena u reprezentaciji imam jasno mišljenje." , rekao je Ballack u intervju-u za 'Expres' s pogledom na procese u Njemačkoj reprezentaciji na SP-u.

Lahm je potom poticao borbu sa Ballackom za kapitensku traku neposredno prije polufinala SP-a u kojoj je Njemačka igrala sa Španjolskom (0:1).

Nakon što ozlijeđeni Ballack nije prisustvovao tom Prvenstvu Lahm je rekao da mu neće vratiti kapitensku traku.

Prije kvalifikacija za EP 2012 bila je diskusija o tome kome treba pripasti kapitenska traka i Loew se odlučio za Ballacka. Lahm je imenovan kao prvi zamjenik.

Ballack se rasrdio na Loewa

Dugo razmišljanje Loewa po pitanju kapitena Ballacka je još više naljutilo. "Da je trener to napravio 3 mjeseca prije, mi bi bili pošteđeni bespotrebnih rasprava." , rekao je 34-godišnjak.

Bio sam ozlijeđen i nisam mogao pomoći svojoj ekipi. Ali me veseli to što je trener nakon toga uzeo jasan stav" još je dodao.

Bez pritiska Ballack se priprema za drugu polusezonu.

Do velike utakmice između Leverkusena i Dortmunda 14. siječnja Ballack će se oporaviti i biti spreman za igru.

Ne razmišlja o Euru 2012

Nakon što je prvu polusezonu bio ozlijeđen želi se vratiti na teren, i dostići onu staru razinu.

"Morate biti oprezni. Nogomet nije samo zahtjev. Vidio sam da momčad dobro igra i bez mene. Ali, meni nogomet ide dalje."

Ali, kako kaže neće se predati bez borbe: "I dalje ću ići na to da pridonesem moći i razini u Njemačkoj reprezentaciji." , rekao je Ballack za kraj.

Preveo: Nevzudin

Nema komentara:

Objavi komentar