ponedjeljak, 13. prosinca 2010.

Babbel usporedio Mijatovića s Effenbergom

Sjajan su posao napravili nogometaši Herthe u nedjeljnoj utakmici 16. kola Bundeslige 2. Petoplasirani klub u poretku dočekao je lidera Aue, svladao ga 2-0 i stigao do drugog mjesta ljestvice...

Ono na kraju sezone jamči direktan plasman u njemačko nogometno prvenstvo, a za sa sada aktualnim liderom Augsburgom izjednačenu Herthu jednako važno je i to da je Aue s bodom manje sada treći.

Njemački Kicker utakmicu je prokomentirao ovako: "S vođom na terenu i šefom obrane Andreom Mijatovićem momčad ponovno ima glavu."

Hrvatski nogometaš u nedjelju je odigrao povratničku utakmicu nakon ozljede križnih ligamenata u desnom koljenu i napuknuća njegove čašice. Ozljede su to koje je Mijatović zadobio 22. listopada u utakmici 9. kola protiv Greuter Fürtha. Ostavio je tada momčad sa sedam pobjeda i dva remija na prvom mjestu ljestvice, a ona je njegov povratak dočekala na petom i u nizu od tri vezana poraza.

Mijatovićev doprinos igri Herthin trener Markus Babbel prokomentirao je riječima:

"On zapovijeda, glasan je i ulijeva suigračima sigurnost. Njegov slučaj jednak je onome Stefana Effenberga u Bayernu. Bolje smo se osjećali kada je on igrao."

Sam hrvatski nogometaš kratko se osvrnuo na utakmicu odavši priznanje cijeloj momčadi.

"Pokazali smo da smo Hertha. Bili smo "unutra", svi smo radili i za to smo nagrađeni" , kazao je Mijatović.
Izvor vijesti - Uredio: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar