ponedjeljak, 29. studenoga 2010.

Nerlingerovi savjeti za Schalke

Nakon velike pobjede u Ligi šampiona protiv Lyona (3:0), Magath je pohvalio svoju ekipu te ocijenio utakmicu kao najbolju u ovoj sezoni.Samo nekoliko dana kasnije, ekipa iz Gelsenkirchena potopljena je od malog Kaiserslauterna sa čak 5:0. Menadžer Bayerna Christian Nerlinger, iskoristio je uoči utakmice sa Schalkeom ovaj trenutak slabosti Magathove ekipe te je poručio nekoliko provokantnih riječi:

"Naravno da se očekivala teška utakmica protiv Kaiserslauterna. Veoma veoma je teško da se ekipa posle utakmice u Ligi šampiona potpuno okrene i koncentriše na Bundesligu.Samo je Bayern u stanju da podnese takav teret. Mi smo to već godinama navikli. Schalke ipak nije, zato imaju probleme s tim." , izjavio je menadžer za "tz".

Nerliger je također uzeo Wolfsburga kao primjer za ovakvu situaciju.

"Oni su se borili sa istim problemima u sezoni kada su igrali Ligu šampiona.Večeras slaviš svoj veliki uspjeh, međutim sljedeći dan moraš prihvatiti kao svakodnevni." , dodao je Nerlinger, koji ukazuje na to kako su igrači Wolfsburga slavili naslov sedmicama te time izgubili osjećaj za realnost.


Izvor vijesti - Preveo: Eco87

Nema komentara:

Objavi komentar