utorak, 16. studenoga 2010.

Bayern na zimu neće kupovati napadače

I nakon što se Olić povrijedio Bayern neće dovesti novog napadača. To je rekao sportski direktor Bayerna Christian Nerlinger.

Olić je povrijeđen, koji je prošle sezone odlično igrao u Bayernu i postigao mnogo važnih golova u Ligu prvaka i tako doveo Bayern do finala. Ove sezone neće više zaigrati. Poslije njegove operacije, potreban mu je apsolutni mir.

I Klosea muči povreda mišića. Znači li to da će se Bayern pojačati na zimski prelazni rok sa napadačem? "Ne" kaže Christian Nerlinger: "O tome nisamo razmišljali, sa našim sadašnjim napadačima želimo da uđemo i u drugu polusezonu."

Ali zašto je Bayern tako skroman?

Prvi razlog je "Mario Gomez"!

"On se odlično razvija kvota postignutih golova je svjetska klasa a to je za nas zlata vrijedno." , rekao je Christian Nerlinger. I dodaje: "On je eksplodirao, i to nam donosi puno raspoloženja. Drago nam je naravno zbog njega, jer nije doživio samo dobra vremena ovdje u Minhenu već su imala i lošija. Zato je lijepo da mu ovako sada dobro ide."

Drugi razlog su mnoge alternative!

Trener Van Gaal je stavio Schweinsteigera da igra poziciju iza špica, za zamjenu Müllera koji je preigran. Schweinsteiger je na toj poziciji za kratko vrijeme dobro proigrao, pa bi mogao i duže tu ostati. Tako bi Müller bio zamjena za jedinog špica. Koliko dobro Schweinsteiger igra na toj poziciji iza špica objasnio nam je Gunter Netzer u "Audi-Star-Tallk". "On se odlično razvio u zadnje vrijeme. Sada može da igra ne dvije tri pozicije, to je fenomenalno, i on se odlično uklapa u Bayernu. Igra fudbal kao nikad ranije. Trebalo bi mu dati savjet da ostane u Bayernu!"

preveo: Emil

Nema komentara:

Objavi komentar