četvrtak, 28. listopada 2010.

Schaaf poslije svega brani Marka Arnautovica

Njegovom nastupu protiv Bayerna mnogi bi velikani zavidili. On je odigrao jednu od najboljih utakmica u svojoj karijeri, ali kako je dobro igrao toliko nije imao ni sreće.

Zbog straha od neugodnih pitanja od strane novinara protiv utakmice Marko Arnautović nije htio ništa komentirati, već je hladnokrvno i pognute glave ušao u autobus.

Da je Marko Arnautović iskoristio prilike koje su mu omogućili suigrači iz Bremena Bremen bi već bio u nokaut fazi takmičenja, ali i nakon toga Thomas Schaaf je rekao samo najtoplije riječi branjenja: „Niko nije nikad kritizirao Arnautovića. Naravno da je propustio prilike, ali sta je tu je. Idemo dalje.“


Svima je pomalo čudno zašto Schaaf brani njegovog napadača. Zašto nije ljut ko u prijašljin sličnim slučajevima?

„Marko jeste propustio priliku, to trebamo popraviti kod njega. On treba jednostavnost igre kad je pred protivničkim golom“ , rekao je Schaaf.

Da je Arnautović u svega 5. Minuta iskoristio prilike koje je propustio Werder bi se sad veselio prolaskom u nokaut fazu.

Naime, on je prvu priliku imao već 64. Minuti kad se našao 'jedan na jedan' sa Buttom, druga je već na pomolubila minutu kasnije kad je iz slobodnog udarca zatresao prečku. Ali zadnja prilika je bila jasan dokaz da Werder uopšte nema sreće, nije im bila suđena pobjeda i prolaz. Arnautović se ponovo našao sam pred golom Bayerna u trku je šutnuo loptu i baš kad su svi mislis da će matirati Butta lopta odlazi pored gola.

„Utakmica se dešavala pomalo u stilu filmova fantazije, postoje jasni razlozi za poraz koji nam je načinio Bayern: Mi smo imali nekoliko dobrih prilika koje smo trebali iskoristiti, međutim mi ih nismo iskoristili“ , rekao je Per Mertesacker koji još nadodaje: „Mi uopšte neprenosimo nikakvu kivnju na Arnautovića. Svi smo mi kako jedno, zajedno ćemo sve prebrodit pa i najgore.“

By: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar