subota, 23. listopada 2010.

Novo ludilo pomahnitalog Paola Guerrera

Peruanski napadač HSV-a Paolo Guerrero u naletu je bijesa zamahnuo nogom prema zaštitnoj ogradici TV-kamere njemačke postaje Sky Sport u dvoboju protiv Bayerna...

Dogodilo se to u 62. minuti derbija 9. kola Bundeslige koji je u petak navečer završio s rezultatom 0-0. Tada je trener HSV-a povukao Guerrera iz igre, a umjesto njega na travnjak poslao Hrvata Mladena Petrića. Guerrero je u naletu bijesa zamahnuo nogom prema TV-kameri, a onda je odjurio u svlačionicu.

"On je dijete u tijelu odraslog čovjeka." , prokomentirao je trener HSV-a Armin Veh.

Guerreru ovo nije prvi takav incident, iako je onaj prethodni bio puno teži. Datira iz prošle sezone, ali iz ove kalendarske godine, u travnju, kada je HSV dočekao Hannover. Na kraju utakmice jedan je navijač nešto dobacio Guerreru, a Peruanac mu je uzvratio pogodivši ga bocom u glavu.

Njemački nogometni savez (DFB) ga je kaznio s pet utakmica zabrane nastupa, a HSV ga je olakšao za 60.000 eura koje je uplatio u humanitarne svrhe.

No, ni državno tužiteljstvo nije htjelo preći preko incidenta, tako da je Guerrero završio i na sudu. Prijetila mu je čak i višemjesečna zatvorska kazna, ali na koncu se izvukao samo s novčanom od 100.000 eura u neku humanitarnu organizaciju, a dobio je i dvije godine uvjetne kazne. Takvu je kaznu Guerrero prihvatio bez žalbe.

Nema komentara:

Objavi komentar